ECHTSCHEIDING

Een op de drie huwelijken strandt en er gaan jaarlijks heel wat samenwonende stellen uit elkaar. Bij een scheiding moet er veel geregeld worden.
Er moeten veel afspraken worden gemaakt, bijvoorbeeld over de verdeling van de woning met de hypotheekschuld, de inboedel, alimentatie, de verdeling van pensioenrechten en de afwikkeling van uw huwelijkse voorwaarden of samenlevingsovereenkomst. Als u minderjarige kinderen heeft, moet er een ouderschapsplan worden opgesteld waarin afspraken staan over de verdeling van de zorgtaken en de omgang met de kinderen.

Indien u er voor kiest om de scheiding zoveel mogelijk in onderling overleg en in goede harmonie te laten verlopen, kan ik u daarbij van dienst zijn. Ik kan u adviseren en begeleiden in het maken van de nodige afspraken en deze vervolgens vastleggen in een scheidingsconvenant en een ouderschapsplan.Via één van de advocaten uit mijn netwerk kan uiteindelijk het gezamenlijk verzoek tot scheiding worden ingediend bij de rechtbank, die de scheiding uitspreekt. Uiteraard kan ik u ook begeleiden in de beëindiging van een geregistreerd partnerschap.

Als de afspraken eenmaal zijn vastgelegd kan ik de formele uitvoering daarvan voor u verzorgen. Denkt u daarbij aan het opstellen van de akte van verdeling waarin de(echtelijke) woning met de hypotheekschuld en het overige gezamenlijke vermogen wordt verdeeld. Met deze akte wordt de tenaamstelling bij het kadaster gewijzigd.

Uw testament is ook een aandachtspunt bij een (echt)scheiding. Graag adviseer ik u over de mogelijke aanpassingen, toegespitst op uw nieuwe situatie. Deze aanpassingen kan ik vervolgens uitwerken in een ontwerp van het testament. De notaris zal de akte uiteindelijk samen met u ondertekenen.

Uiteraard kunt u bij mij terecht voor een advies op maat. Ik sta graag voor u klaar.

Aarzel niet om contact met mij op te nemen om te kijken wat ik voor u kan betekenen.